InsideONE: Tapintható Braille-táblagép

Az insideONE az első tapintható, Windows 10 operációs rendszerrel működő, teljesen integrált, kiváló minőségű 32 cellás frissíthető Braille-kijelzővel rendelkező táblagép, melyet kifejezetten látássérült és siketvak személyek számára fejlesztettek ki. A felhasználók az íráshoz Braille vagy QWERTY billentyűzetet választhatnak, a fájlokat pedig a frissíthető Braille-kijelzőn vagy a 10 hüvelykes HD képernyőn olvashatják.

Használhatják a Windows 10 operációs rendszer teljes kapacitását az összes kompatibilis alkalmazással, vagy az insideONE egyéni környezetét, mely intuitív, könnyen kezelhető felületet és azonnal elérhető alkalmazásokat biztosít a felhasználó számára jegyzetek írásához, kezeléséhez és megosztásához.

Az insideONE egy újfajta tablet, mely egyesíti a Braille és nyomtatott alapú információs csatornákat.

A Braille-bemenet azonnal megjelenik a képernyőn, amely lehetővé teszi, hogy a látó emberek vizuálisan hozzáférhessenek a Braille-íráshoz, a begépelt szöveg pedig valós időben hozzáférhetővé váljon a képernyőn annak frissülése révén. A szülők és a gyermekek, a tanárok és a diákok, a vak és az ép látású munkatársak ennek köszönhetően könnyedén együttműködhetnek.

Minden interakció intuitívabb, gyorsabb és gördülékenyebé válik, melynek köszönhetően a látássérült és az ép látású személyek kölcsönös interakciót biztosító kommunikációs csatornát alakíthatnak ki a zökkenőmentes együttműködés megvalósulása céljából.

Forrás: https://www.specialneedscomputers.ca/index.php?l=product_detail&p=4853 További  innovatív támogató technológiákról az alábbi hivatkozáson olvashat, melyek az első nemzetközi siket-vak személyeket támogató konferencián kerültek bemutatásra: https://www.afb.org/aw/19/6/15089