Nyertes FOF2018 pályázat

Egyesületünk sikeresen pályázott a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. FOF2018-as pályázati kiírására. 

A pályázatban finanszírozást igényeltünk egy amerikai könyv magyar nyelvre fordításához, elektronikus kiadásához, és a könyvet bemutató konferencia megszervezéséhez. A könyv egy, az egészen kis gyermekek mozgását és közlekedését támogató módszerre tesz javaslatot. Szerzője egy nagy tapasztalatú tájékozódás- és közlekedéstanár, Joseph Cutter. A könyvet az Information Age Publishing adta ki a Critical Concerns in Blindness sorozat egyik kiadványaként. 

Pályázatunk a FOF2017-es pályázat során megkezdett megújulási folyamat folytatásaként újabb felmérést is tartalmaz, melynek célja a kitágított célcsoport, az igényteremtők kívánságainak, elképzeléseinek feltárása. A felmérés anonim, és elektronikus, online, akadálymentes formában kívánjuk elérhetővé tenni. A felmérésből származó adatokat feldolgozás után rövid tanulmányban foglaljuk össze. 

Megújult honlapunk frissen tartására is figyelmet fordítunk, amit az erre a célra igényelt kisebb összegből valósítunk meg. 

A pályázat részét képezi egy nemzetközi konferencia megszervezése és lebonyolítása, melynek várható időpontja 2019 májusa. A konferenciát az ICEVI (a Látássérült személyeket oktatók és rehabilitációját végzők nemzetközi szervezete) európai tagszervezetével közösen a látássérült személyek (re)habilitációjának témakörében szervezzük. A konferencia megrendezésével nem titkolt szándékunk, hogy lehetőséget teremtsünk a hazai kollégák számára a nemzetközi kitekintésre és kapcsolatépítésre. Célunk továbbá az is, hogy a szakma magyar képviselői nemzetközi közegben is bemutatkozhassanak, a magyar rehabilitációs szervezetek, munkájuk és törekvéseik ismertté váljanak az idelátogató külföldi kollégák számára. A konferencia nyelve angol és magyar lesz, amit a pályázati támogatás jóvoltából szinkrontolmácsolással biztosítunk. 

Prónay Beáta