Home » Közhasznúság » LÁRESZ EGYESÜLET 2011. ÉVI SZÖVEGES BESZÁMOLÓJA

LÁRESZ EGYESÜLET 2011. ÉVI SZÖVEGES BESZÁMOLÓJA

A LÁRESZ Egyesületnek 2010. november 26-án tartott közgyűlésén a korábbi vezetőség lemondott és maga helyett új elnökség kijelölését javasolta. A 2011-es év elejére az új elnökség bejegyzése megtörtént.

A LÁRESZ Egyesület 2011-ben 2 közgyűlést tartott 2011.

1. 2011. 03. 25.
  2. 2011. 11. 26. Ünnepélyes Közgyűlés Janusz Preis emlékére

Az Egyesület elnöksége 5 alkalommal ülésezett.

Az Egyesület közgyűlésein folytatódtak a szakmai programok, beszámolók.

A Közgyűlésen kívüli Egyesületi tevékenységek:

• A tagsággal való levelezésre levelezőlista készült.
  • A vezetőség aláírási címpéldány és banki ügyintézésének az új alapszabály szerinti megvalósítását az első félévben sikerült rendezni.
  • A vezetőség a Egyesület honlapjának korszerűsítését megkezdte. A honlap szerkezete megújult, és hamarosan tartalmilag is korszerűsödik.
  • Az Egyesület könyvelőt alkalmazott.
  • A közhasznúsági jelentés időben elkészült és postázásra került.
  • Tagnyilvántartás digitalizálása, tagsági díjak befizetése visszamenőlegesen is több esetben megtörtént.
  • A tagság az elnökség javaslatára a tagdíjak befizetését a jövőben elsősorban átutalással rendezi, de továbbra is lehetőség van személyes befizetésre is.
  • A vezetőség a K&H Bankban vezetett számla költségének csökkentése kedvéért a számla egy részét lekötötte, mely összeg kamatai majdnem 100%-ban kompenzálják a számlavezetési díjat.
  • Az év első felében az Egyesület Leonardo partnerségben francia főpályázóval és német, finn alpályázókkal indult Uniós pályázaton, ami sajnos nem volt sikeres.
  • 2011. január 19-én az MVGYOSZ szervezésében a rehabilitációs központok sorsával kapcsolatos megbeszélésen részt vett az elnökség.

Szakmai programok:

Szőke Márta, vak személyek aláírás tanítása

Kroll Zsuzsanna, az MVGYOSZ akadálymentesítési munkacsoportjának tevékenységéről számolt be.

A novemberi KGY-t ünnepélyes keretek között rendezte meg az Egyesület. Külföldi előadóként dr. Antonina Adamowicz Hummelt láttuk vendégül és megtisztelte ünnepségünket a NEFMI főosztályvezetője Dávid István. Mindkettőjük előadása fontos részét képezte a programnak. Rajtuk kívül még 5 előadást hallgatott meg az 50 fős hallgatóság.

A LÁRESZ Janusz Preis emlékére rendezett szakmai konferenciája megrendezését támogatta helyszín ingyenes biztosításával az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, a Látótér Alapítvány 100 000,- forint tagdíjjal, a Prónay Ginevra ingyenes rendezvény szervezéssel. A program keretében megtekintettük Janusz Preis filmjét, mely halmozottan sérült, nem beszélő vak gyermekek tájékozódás és közlekedéstanításáról szólt. A filmet magyar nyelvre fordíttatta az egyesület. A szinkront Szaffner Gyula önkéntes munkával biztosította technikai munkával, és hangja kölcsönzésével, önkéntes hangkölcsönző felkutatásával.

A 2010 és 2011. során Közgyűlésen elhangzott szakmai előadások összegyűjtése nagyrészt megtörtént és a honlapon való közlése folyamatban van.

A tagság egy fővel a tag kérésére csökkent.

A második Közgyűlésen folytatott tagtoborzás sikeres volt, a taglétszám 2011. során 4 fővel gyarapodott, akik közül 3 fő diplomás rehabilitációs szakember és egy fő tájékozódás és közlekedés továbbképzésen vett részt.

Az Alapszabály módosítása a tagság egyetértésével elodázódott és a közhasznúsági státusz megtartásának igénylésével későbbi időpontban fog megtörténni.

Budapest, 2012. május 28.

Prónay Beáta

Elnök

LÁRESZ Egyesület

vzlomat-wifi.comseo оптимизация web сайтакак накрутить людей в группе вкпрограмма для взлома вай фай скачать бесплатноденьги в долг мтс крымkumarhane oyunu